Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Gratis Boompjes Uitdeelactie 2024

Op 10 september aanstaande gaat de Gratis Boompjes Uitdeelactie weer van start! Er is een mooi keuzemenu van twaalf inheemse boompjes en struiken, daar zitten ook notenbomen en fruitstruiken bij. Ze zijn goed snoeibaar en passen ook in een kleine (stads)tuin.

Vergroenen kunnen we zelf, samen maken we het leuk en makkelijk: met gratis boompjes en struiken die je af kunt halen in elke Zeeuwse gemeente. Bestellen gaat via de ZMf website Gratis Boompjes Uitdeelactie - ZMf Zeeland), de bestelknoppen worden aanstaande dinsdag om 09.00 uur actief.

Dit is alweer de vierde editie van deze actie, die elke keer een groot succes is. De Gratis Boompjes Uitdeelactie is een samenwerkingsproject van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden. Alle Zeeuwse gemeenten doen mee, ook woningcorporaties Clavis, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen (Terneuzen en Hulst) en Beveland Wonen ondersteunen de actie. Met dank aan DELTA Energie is het aantal boompjes dat we uitdelen verdubbeld: dit jaar worden er 36.000 boompjes weggegeven! Het streven is 400.000 bomen: voor iedere Zeeuw een nieuwe boom.

Terug