Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

GEZAMENLIJK ETEN IN DE VLASCHAARD TE KOEWACHT EN IN 'T KAAIKE TE ZUIDDORPE

In De Vlaschaard wordt elke maand een gezamenlijke maaltijd georganiseerd voor de inwoners van Koewacht, mogelijk gemaakt door de plaatselijke slager.

Hoewel de meerderheid van de deelnemers ouder is, is iedereen van harte welkom. Het is vereist om van tevoren aan te melden vanwege de voorbereiding van het aantal maaltijden.

 

Bij elke bijeenkomst zijn er tussen de 60 en 80 aanwezigen, en de sfeer is bijzonder gezellig.

Het menu varieert telkens, maar elke maaltijd bestaat uit een goed gevuld bord, inclusief een voorgerecht van soep en een dessert als nagerecht.

Vrijwilligers bieden ondersteuning bij de bediening, en hun inzet is bewonderenswaardig.

Aangezien de meeste deelnemers elkaar kennen, wordt er ook flink bijgepraat.

De zaal opent om 10.00 uur, waar koffie wordt geserveerd. Het diner vindt plaats van 12.00 tot 14.00 uur.

 

Maar ook in Dorpshuis 't Kaaike in Zuiddorpe is er zo’n culinaire ontmoetingsplek.

Eenmaal per maand gaan de deuren open voor een bijzondere gelegenheid: een warme, huisbereide maaltijd, samengesteld en geserveerd door toegewijde vrijwilligers. Wat zes jaar geleden begon als een initiatief om eenzaamheid te bestrijden, is nu uitgegroeid tot een traditie die de lokale gemeenschap verbindt.

Elke maand verzamelen ongeveer 35 mensen zich in 't Kaaike, waar ze een smaakvol menu krijgen, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, allemaal bereid door de vrijwilligers.

Alleenstaanden en echtparen komen hier samen eten, delen verhalen en lachen samen. Na de maaltijd is er koffie of thee voor de liefhebbers.

Naast de maandelijkse diners, organiseren de vrijwilligers ook thema maaltijden. Zo staat de maand mei in het teken van de asperges, waarbij de menu's iets luxueuzer worden, maar nog steeds betaalbaar.

Hoewel ze geen subsidie ontvangen, zijn donaties van harte welkom en worden ze dankbaar aanvaard. Bovendien zetten de vrijwilligers zich actief in om extra fondsen te verwerven door het bakken en verkopen van oliebollen.

Deze initiatieven zijn meer dan alleen een maaltijd; het zijn momenten van gezellig samenzijn.

Terug